Cawthorne

Alec szerint a világ

Mit is tartogat a forró ősz?

2017. augusztus 07. 15:59 - Alec Cawthorne

193093_soros_gyorgy_mandiner.jpgA Fidesz rekordsebességgel kapcsolt választási kampány-üzemmódba, és amellett, hogy a sorosozás-migránsozás-brüsszelezés szentháromságot igyekeznek csúcsra járatni, hónapok óta arra a bizonyos "forró őszre" készülnek, melyet a Varangykirály, Németh "Silly" Szilárd és az imádnivaló Kövér László, a párt ökle is több ízben belengetett. Mindenki csak találgathat, mit is jelent egészen konkrétan ez a gyönyörű terminus, annyi azonban bizonyos, hogy nem valamiféle meteorológiai anomáliát (bár ha azt jelentené, bizonyára amögött is Soros György állna, ahogy a múlt héten tomboló hőhullámot is ő idézte elő, hátha néhány kormánytag gutaütést kap a forróságban, de dugába dőlt a terve). Mindenesetre azt már tudjuk - hiszen ha más nem, a drága jó Silly, a Fidesz intellektuális világítótornya tokarengető plasztikussággal ecsetelte számunkra -, hogy a teljes ellenzéki spektrum (DK-tól Jobbikig) összeszűrte a levet Soros maffiahálózatával, és egyesült erővel azon munkálkodnak, hogy ha törik, ha szakad, Magyarországon is keresztülvigyék a démoni Soros-tervet: le a kerítéssel, be a migránsokkal, pokolba a határőrizettel, jöjjön a budapesti kalifátus, jöjjön a magyar nők tömeges megerőszakolása, és dőljön le végre a keresztény, civilizált Európa utolsó védőbástyája is.

Soros és az ellenzéki pártok tehát brutális össztűz alá veszik a szabadságharcos magyar kormányt: utcai zavargásokkal, tüntetésekkel, antidemokratikus megmozdulásokkal, övön aluli manőverekkel próbálják majd magukhoz ragadni a hatalmat - sugallja nehezen félreérthető módon a kormányzati kommunikáció. Naivitás lenne részünkről, ha azt hinnénk, hogy ez a nyugtalanító prognózis csupán a drága híveknek, a mindennapi gyűlölet-kenyerét váró narancsszektának szól. Jóllehet tökéletesen alkalmas a tömeg egyszerű hiszterizálására is,  de megszokhattuk már a Fidesztől, hogy ha valamit ennyire mantraszerűen ismételgetnek, azzal többet is szeretnének kezdeni. És immár teljesen mindegy, hogy a jóslatnak van-e bármiféle valóságalapja. A 2015-ös menekülthullám esetében még egy valós jelenséget prognosztizáltak, ami később ténylegesen be is következett. Ma már erre nincs szükségük, hiszen azóta megalkottak egy párhuzamos Fidesz-valóságot, saját narratívákkal és ellenségképekkel, melyek esetében már az sem szükséges, hogy akár szemernyi igazságmag is keretezze a hazugságok árját. A Fidesz már réges-rég politikai regényírókat-bérírókat foglalkoztat, hogy azok a kormányzati hazugságiparon keresztül mérgező gyűlöletet fecskendezzenek a nyáj, az istenadta nyáj szivacsos elméjébe.

A "forró ősz" narratíva következetes végigvitele és kidolgozása pedig tökéletes lehetőséget teremthet arra, hogy a Fidesz puccsot szimuláljon önmaga ellen. És ha ez a puccs valóban bekövetkezik, akkor majd lehet ujjal mutogatni az ellenzékre és Soros mögéjük képzelt árnyékára, mondván: "Mi előre szóltunk, hogy ez lesz!" Francba a valósággal: elég, ha Kubatov mozgósítja néhány tucat katonáját, csöpögtet a markukba némi pénzt és paripát; amazok felborítanak néhány kukát, "tüntizgetnek", gyújtogatnak, esetleg rálőnek egyet-kettőt a parlament épületére vagy Fideszes vezetők házainak ablakát törik be téglával, vagy mondjuk eljutnak egy terrortámadás előkészületeiig (Pintér Sándor brillírozhatna), és máris jöhet az ellenreakció: a brüsszelita-sorosista-ellenzéki hazaárulók példás megbüntetése. Na persze nem a bérprovokátorokra gondolok, hanem bizonyos politikusokra, ellenzéki vezetőkre; kiváló alkalom lenne ez, hogy a Fidesz megregulázza végre egyetlen jelentősebb ellenfelét, a Jobbikot (persze az MSZP-t nem bántanák); lehetőség nyílna egyúttal a párton belüli "különutas" nézeteket vallók, szkeptikusok-kiábrándultak megleckéztetésére, és persze a kormánykritikus média maradványait is be lehetne szántani vagy épp zsebre vágni (kezdve mondjuk a 444-gyel, melyet az Origo már úgyis csak úgy emleget, mint Soros saját blogját). Vagyis: ezáltal ki lehetne nyírni azokat az erőket, melyek veszélyeztetik a Fidesz teljhatalmát, és a Varangykirályéknak még csak különösebben magyarázkodniuk sem kellene, hiszen a zavargássorozat lenne a bizonyíték, melyekről az összes narancsmédia (élén persze az M1 Híradóval) lelkesen közvetítené a "megrázó felvételeket".

Így aztán mindezzel tulajdonképpen nemhogy nem veszítene híveket a Fidesz, de még növekedne is szavazótábora. Habonyék már a CEU-botrány kapcsán is lemérhették, hogy ha Sorost, a "Brüsszeli Királyságot", a civil szervezeteket, a "migránsipar" kiagyalóit veszik célkeresztjükbe, akkor a társadalom egy jelentős része nemhogy nem háborodik fel, de melléjük áll. (Ez is az oka, hogy a Fidesz megint perfektül áll a közvélemény-kutatások szerint: CEU-ügyben valószínűleg több választópolgár veregette meg szimbolikusan a vállukat, mint amennyi elfordult tőlük.) Szóval ebből a szempontból is csak nyereséges lenne egy ilyen vállalkozás, és a török mintát koppintva még a rendkívüli állapotot is be lehetne vezetni. Így aztán nemcsak erősödne a Fidesz hazai pozíciója, de végre új elemmel gazdagodhatna a kormány kommunikációs stratégiája is: azzal szemben, amit most sulykolnak - hogy ti. Magyarországot Soros és Brüsszel támadja -, sulykolhatnák azt, hogy Magyarország kivívta első jelentős győzelmét Soros és Brüsszel felett. Ugyanis kicsit unalmas már, hogy Magyarország csak harcol, harcol, de Soros itt van a spájzban a maffiaszerűen működő civil szervezeteivel együtt. Kéne már egy ütős kis győzelem, ami a narancshívők szívét is emelné végre.

Valójában azonban nem is a pozíciója javítása végett volna mindez roppant kedvező a Fidesznek. A Varangykirályék érezhetően félnek. Még akkor is, ha a legújabb felmérések szerint toronymagasan vezet a Fidesz, s ha holnap lennének a választások, ismét fölényesen nyerne. Az elmúlt huszonöt évben többször is megbukott Orbán azonban tudja, hogy az ördög nem alszik. És ha véletlenül jövőre mégis elveszítenék a választást, akkor jönne az elszámoltatás. És nyilván vannak terveik erre az eshetőségre is, a kérdés csak az, akarnának-e Kun Bélásat játszva Venezuelába menekülni a milliárdjaikkal gazdagon megrakodva, s a folyamatos bújócskázás közepette vállalni a kockázatot, hogy előbb-utóbb nyakon csípik őket? Természetesen nem. Az országgyűlési ciklus időtartamát ki lehetne tolni mondjuk hat évre, ahogy Putyinék is megtették, tovább lehetne amortizálni a választási rendszert, az ellenzéki pártokat radikálisan partvonalra szorítani stb. Simán megtehetnék, a polgárok részéről nem követnék több tízezres tüntetések mindezt, hiszen ezek "csupán" a sorosistákat meggátoló "védekező" lépések volnának, a magyar demokrácia, a jogállam és a honpolgárok biztonsága megőrzése érdekében!

Szóval ha valóra válna a puccs-forgatókönyv - amin én, bevallom, a jelenlegi helyzetet tekintve egyáltalán nem lepődnék meg -, az elsősorban azért történne, mert e maffiakormány, ahogy Semjén mester egyszer kifejtette, "az örökkévalóságnak alkot", és foggal-körömmel ragaszkodik megszerzett javaihoz. Nem kockáztatnák, hogy egy esetleges kormányváltással akkorát zakózzanak, mint Al Pacino Tony Montanája A sebhelyesarcú végén. Akkor inkább a nyílt diktatúra. És kifelé az EU-ból.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cawthorne.blog.hu/api/trackback/id/tr1212724526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása