Cawthorne

Alec szerint a világ

A rendszerváltás utáni magyar kormányfők rangsora

2017. augusztus 03. 17:44 - Alec Cawthorne

d_mti20130619032.jpgA 444.hu hasábjain pár évvel ezelőtt, Horn Gyula halála kapcsán napvilágot látott egy toplista, mely a harmadik Magyar Köztársaság eddigi kormányfőit lajstromozta, állította sorrendbe elért eredményeik, politikusi-vezetői talentumuk alapján. Amennyire jónak tartottam magát az alapötletet, olyannyira nem értettem egyet magával a rangsorral. Pontosabban bizonyos pontjaival egyetértettem, más pontjaival viszont egyáltalán nem. Szűk egy év múlva országgyűlési választásokat tartanak, és borítékolható, hogy Orbán Viktor, a magyarországi szervezett bűnözés doyenje folytathatja országlását, immáron negyedik ciklusát kezdve meg a Kárpát-medence Putyinisztánjának élén. Szomorú, szomorú, és azt hiszem, legalább 2026-ig kell várnunk arra, hogy a maffiózógéniusz katapultáljon bársonyszékéből. Addig is viszont tekintsünk vissza a korántsem boldogabb, korántsem szebb, de némileg boldogabbnak, szebbnek tetsző félmúltba, és helyezzük mi is mérlegre Magyarország 1990 utáni kormányfőit!

8. Orbán Viktor (2010-2034?)

Az ember, aki meglátta a nagy lehetőséget a Gyurcsány által okozott kolosszális pusztításban. Nem a rendteremtés, a konszolidáció lehetőségét, hanem a lehetőséget arra, hogy "update"-elje a Gyurcsány-modellt - NER-re átkeresztelve -, és a szocialisták ad hoc jellegű rablógazdálkodását továbbfejlesztve kiépítsen egy jól szervezett, olajozottan működő maffiaállamot (furcsállom is, hogy Orbán kedvenc filmje állítólag a Volt egyszer egy Vadnyugat, és nem mondjuk A Keresztapa), a kisembereket pedig gazdasági látszat-növekedéssel, közmunkaprogrammal, rezsicsökkentéssel, a szabadságharcos kormány narratíváját folyamatosan továbbszövő kormányzati kommunikációs stratégiával ( ami ma már gyűlöletkampányok sorozatát jelenti) kenyerezze le. Orbán, aki lánglelkű forradalmárként Nagy Imre és társai újratemetésén merész antikommunista beszédével szimbolikusan hozzájárult a magyarországi rendszerváltáshoz, öregségére autoriter, neokádárista - és újabban erősen szélsőjobboldali karakterisztikákat mutató - zsarnokká korcsosult (Szerintem néha álruhában, a temetőbe osonva cirógatná is Kádár koponyáját, ha nem lopták volna el az "ereklyét"). A kétharmados többséget nem arra használta, hogy strukturális reformokat vezessen be, és valóban megújítsa Magyarországot - miként tette azt néhai elődje és riválisa, Horn Gyula -, hanem épp ellenkezőleg: arra használta, hogy visszavezesse ezt az egyébként is viharvert, rohamosan elszegényedő-balkániasodó népet a feudalizmusba.

Orbán hatványra emelte azt, amit Gyurcsányéknál látott, majd megszorozta a végtelennel: gigantikus méretet öltő korrupció, földből kinövő oligarchák (Habonytól Vajnáig), pártközeli emberek és fideszes politikusfeleségek fantasztikus ütemű gazdagodása (persze Viktorunk vejének csillaga is rakétasebességgel ível felfelé), központosított-szétvert oktatás, rothadó, lélegeztetőgépen vegetáló egészségügy (kórházi mosdókban talált, többnapos hullák, rejtélyes fertőzéses halálesetek, hiányos higiéniai eszközök, omladozó épületek), a média, a sajtó einstandolása (a TV2-től az Origóig; ma egyébként már az országban nincs olyan megyei lap, mely ne lenne a Fidesz kezében), a civil szervezetek ellehetetlenítése, az állami földek szégyentelen lenyúlása, magánnyugdíjpénztár-zsebrevágás, trafikügy, a választási rendszer önkényes és gyáva - a rezsim bebetonozását szolgáló - újjáalkotása, a demokratikus jogállam intézményeinek (az Alkotmánybíróságtól a legfőbb ügyészig) kisajátítása, magánhasználatba állítása, a Gyurcsány által megkezdett keleti-putyinista orientáció kiszélesítése (ma már szinte nincs olyan nyugati vezető, aki szóba állna Orbánékkal, ellenben Kazahsztán, Törökország, Kína és Oroszország ma már szívbéli kebelbarátoknak számítanak)... meddig folytassuk még a sort? A 2010 utáni Orbán nemcsak a rendszerváltás utáni időszak legrosszabb magyar miniszterelnöke, hanem minden idők egyik legrosszabb magyar miniszterelnöke is egyben. Mindehhez persze - való igaz - kellett a gyurcsányi ámokfutás is, ahogy Hitlernek is kellett egy gyenge, válságokkal terhelt weimari rendszer, ahogy Sztálinnak is kellett egy Lenin halálát követő, meggyengült szovjet vezetés egy egzaltált, sztárallűrökkel teli, balról mindenkit előző Trockijjal, vagy ahogy Kádárnak kellett a Rákosi-Gerő duó. Csakhogy ez nem ad felmentést Orbánnak az alól, hogy a mindenkori magyar kormány helyébe egy közép-európai Cosa Nostrát állított, és olyan mélyre lökte az egyébként is több sebből vérző magyar demokráciát egy feneketlen szakadékba, hogy kérdéses, valaha is felemelhető-e még onnan.

7. Gyurcsány Ferenc (2004-2009)

A szánalmas, ügyefogyott balek, akinek "szerencséje", hogy több mint négy évre odaszabadulhatott ahhoz a homokvárhoz, melyet Magyar Köztársaságnak hívtak, és, akár egy bömbölő-hisztériázó pelenkás, lesújthatott e homokvárra néhány ökölcsapással. A dörzsölt, ügyesen házasodó, uborkaorrú vállalkozónak a kétezres évek második felében sikerült csontig lepusztítania, szétcincálnia az országot azáltal, hogy nem kormányzott. Koherens, célirányos program helyett ad hoc jellegű intézkedésekkel, autópálya-építéssel, cirkuszi bűvészkedéssel próbálta magához édesgetni azt a tömeget, ami az őszödi beszéd után már csak a levakarhatatlan, normálisan megbukni nem tudó parazitát, a kétbalkezes bohócot látta benne. Az "elkúrtuk"-beszédből egyébként később Gyurcsány rettentően cinikus, álságos és undorító módon megalkotta a saját erkölcsi credoját, és a trágárságokkal tűzdelt kifakadást mint az őszinteség megnyilvánulását, a hazug és korrupt magyar kormányzati gyakorlattal szembeni lázadást interpretálta. Romlottságban ő sem marad el Orbán Viktor mögött, a fő különbség az, hogy Orbán rafináltabban, eredményesebben manipulálja híveit, ezért a kormányzati korrupciót, a nem-kormányzás állapotát tartós (valószínűleg évtizedekig fennálló) konstrukcióvá volt képes emelni, következésképpen a felcsúti gnóm durvábban kiakasztja a pusztításdetektort, mint a sukorói Harry Potter.

Gyurcsány nevéhez kötődik a vizitdíj, a tandíj újbóli bevezetésének ma már szerencsére távoli réme is. Nem is beszélve a 2006 őszi eseményekről, melyek végett ma már a közvélemény szemkilövető kurafiként tartja számon. Megpróbálkozott a Tony Blair nevével fémjelzett neoliberális (gazdaság)politikát magyar viszonyok közé átültetni, kísérlete csúfos kudarcba torkollott. Pökhendi, narcisztikus jelleméből adódott, hogy kevés emberre hallgatott kabinetjében, imádott egy kézben összefogni mindent, 2006 és 2009 között például szinte egy személyben irányította a külpolitikát. Meg is lett az eredménye. Ő kezdett először udvarolni Putyin Oroszországának - Orbán e tekintetben voltaképpen azt folytatta, amit gyűlöletes ellensége elkezdett -, és 2009-es bukása óta is folyamatosan mérgezi a magyar politikát azáltal, hogy nem képes kihátrálni belőle. A mai úgynevezett "baloldali ellenzék" úgynevezett "összefogásának" is az ő személye vet gátat: a DK jelenlegi vezetőjeként ő olyan a mai baloldali pártoknak, mint az a rokon, aki családlátogatáskor, amint megérkezik, trágárkodni, szellenteni és böfögni kezd az asztalnál.

6. Boross Péter (1993-1994)

A vendéglátóipari múlttal rendelkező Hóbagoly fél éves miniszterelnöksége csupán apró lábjegyzet a rendszerváltás utáni Magyarország viharos történelmében. Boross nem volt képes kitörni elődje, Antall árnyékából, igaz, erre nem is jutott ideje. Tétlenül kellett végignéznie, ahogy pártja - ahogy az előre megjósolható volt - elveszíti a '94-es választásokat. Később az Orbán-kormányokhoz dörgölőzött. Az első Orbán-kormány alatt a miniszterelnök tanácsadójaként tevékenykedett. Történelmi bűne, hogy részt vett az alaptörvény koncepcióját kidolgozó testület munkájában, ezáltal ő közvetlenül, személyesen is hozzárakott néhány téglát az épülő NER-hez. Ma, kilencvenhez közeledvén pedig már csak egy szánalmas, vén bohóc, akit Orbánék néha fontosabb alkalmakkor mint kabalababát felmutatnak. Egyébként pedig néha bődületes marhaságokat képes összenyilatkozni. Ő is migránsozott már párat például.

5. Medgyessy Péter (2002-2004)

Aki jó pénzügyminiszter, az nem biztos, hogy miniszterelnöknek is alkalmas - ez a tanulsága Medgyessy Péter két évig tartó regnálásának. Persze az igazság ennél árnyaltabb. A sztárarcú, jó megjelenésű  Medgyessy valóban alkalmatlannak bizonyult e poszt betöltésére abban az értelemben, hogy a machiavelliánus, kíméletlenül pragmatikus ügyeskedés és a rátarti gőg, mely a magyar politikában szinte obligát kelléke egy "magára valamit is adó" vezetőnek, teljesen hiányzott belőle. Inkább az árkok betemetésére törekedett - ez már Orbánnal vívott tévévitája során is érzékelhető volt -, de szerény és naiv jóindulata nem igazán talált követőkre. Mindenképpen pozitívum, hogy miniszterelnökként egyedüliként beváltotta választási ígéreteit, ám a száznapos program, a felelőtlen pénzosztogatási-béremelési hullám nem bizonyult gazdasági szempontból racionális döntésnek. Túlzás és igazságtalanság azonban, hogy egy időben szokás volt a Gyurcsány-érában tetőzött gazdasági-pénzügyi válságot az ő nyakába varrni. Az MSZP-SZDSZ koalíció 2004 nyarán megpuccsolta, ami szerintem kár, én megnéztem volna, mihez kezd a maradék két esztendejével. Fontos fejlemény is történt rövid kormányzása alatt: 2004. május 1-jén Magyarország az EU tagjává vált (most meg kifelé igyekszik onnan, ugyebár).

4. Bajnai Gordon (2009-2010)

Gyurcsány után bárki is ragadta volna magához a kormányrudat, munkássága sokkal impozánsabbnak tetszhetett volna elődjéénél. Bajnai Gordon erényeinek számba vételekor két pozitívumot érdemes igazán kidomborítani: egyrészt, hogy a "Libajnainak" csúfolt üzletember nem az a tipikus "született politikus" - csak a második Gyurcsány-kormány alatt csöppent a politikai szcénába, két miniszteri tárcát is vitt -, ebből fakadóan sosem fűtötték olyan megveszekedett, görcsös hatalmi ambíciók, mint a magyarországi "demokráciát" kaján örömmel ledózeroló két fehérgalléros pszichopatát (Orbánt és Gyurcsányt), másrészt ha az imént említett Antall József kamikaze-kormányfő volt, akkor Bajnai tűzoltó-kormányfő, aki viszonylag ügyesen manőverezte a bajba jutott hajót a vihar közepette, más szavakkal: többé-kevésbé korrekt válságmenedzsmentjének köszönhetően nem rontotta tovább az ország gazdasági helyzetét. Egy esztendeig tartó kormányzása után azonban visszavonult a csatatérről, amit jól is tett, hiszen a Fidesz már jóval a 2010-es választások előtt félig-meddig sikeres kísérletet tett arra, hogy a tiszavirág életű  Bajnai-kormányt összemossa a "gyurcsányizmussal".  2010 után megpróbált visszatérni, és bár ígéretesen kezdett, de végül lepaktált a Lúzerek Klubjával - Fletóékkal -, így próbálkozása eleve kudarcra volt determinálva.

3. Orbán Viktor (1998-2002)

Igen, a fiatal, energikus Orbán, aki legyőzte Horn Gyulát (igaz, csak úgy, hogy koalícióra kényszerült a kisgazdákkal), össze sem hasonlítható azzal a minden hájjal megkent, fizikailag-lelkileg eltorzult, putyinista zsebdiktátorral, aki a választóktól kapott felhatalmazását a jogállam, a demokratikus intézményrendszer módszeres szétverésére használta fel. Az ifjú Viktor - még a grazi idegszanatóriumbéli kaland előtt - bizonyos értelemben folytatta a Horn-kormány által fémjelzett belső reformokat, sőt az oktatáspolitika területén máig kézzelfogható és jótékony módosításokat eszközölt (felsőoktatási tandíj eltörlése, diákhitel bevezetése), és hát valljuk be, a "Széchenyi-terv" is jobban cseng, mint a "Soros-terv", ahogy a közteher-csökkentés is szimpatikusabb terminus, mint a rezsicsökkentés. Persze az sem véletlen, hogy az első Orbán-kormánynak nem adatott folytatás, négy év múlva megbuktak. 2006-ban pedig még csúfosabbat taknyolt Putyin majdani padawanja, de ez már egy másik történet. Ahogy sajnálatos Horn 1998-as búcsúzása, ugyanúgy tragikus fordulópont Orbán 2002-es választási kudarca is, ugyanis hozzájárult egy önmagát történelmi jelentőségű államférfinak képzelő, de valójában narcisztikus pszichopata; egy sikeres politikusként feltűnni igyekvő, de valójában csupán hatalomtechnikai törekvéseket szem előtt tartó, ügyes kókler súlyos erkölcsi-intellektuális eldeformálódásához.

2. Antall József (1990-1993)

Sok rosszat el lehet mondani róla és kormányáról, s éles szemű kritikusai ezt meg is szokták tenni. Vitathatatlan azonban, hogy Antall József miniszterelnöki regnálása idején rendkívül kedvezőre változott Magyarország nemzetközi megítélése. Antall pedig - Horn Gyulával és talán a naiv, de jószándékú Medgyessy-vel egyetemben - még nem saját, személyes hatalma növelésére, vagyona szégyentelen gyarapítására használta a kormányfői pozíciót, hanem nagyszabású vágyak hevítették, szándékában állt egy erőteljes, nyugati orientációjú, piacbarát, modern Magyarország megteremtése. Kormányát ő maga is kamikaze-kormánynak nevezte azonban, s bizonyos, hogy rendszerváltó kormányfőként senki nem tudott volna széleskörű tetszést kiváltó, eredményes munkát végezni. Korai halála, melyből a mai fiatal generációk főként arra emlékeznek, hogy megszakadt miatta a Kacsamesék, azonban meggátolta abban, hogy ciklusa végére érhessen. Ma már csak találgathatunk, hogy ez az avítt gondolkodású, "tanárbácsis" stílusú, de alapjában véve jóakaratú vezető hogyan kormányozott volna tovább, ha életben marad.

1. Horn Gyula (1994-1998)

Vitathatatlanul a rendszerváltás utáni esztendők legjobb, legrátermettebb miniszterelnöke volt. Az egyetlen, aki gazdasági, politikai, társadalmi és morális szempontból egyaránt erősebb, kedvezőbb állapotban lévő országot hagyott utódjára, mint amilyennek vezetését négy évvel korábban elvállalta. Ciklusa idején történt meg a román és szlovák alapszerződések megkötése, melynek révén stabilizálódtak a kapcsolatok a legfontosabb szomszédokkal - melyet nem utolsósorban a Nyugat elégedettsége kísért -, így nemcsak elnyertek bizonyos alapvető jogokat a határon túli magyar kisebbségek, de a szomszédos államok is garanciát kaptak, hogy Magyarországon nem éled fel a revansszellem, az irredenta, revizionista törekvések. Horn időszakában történtek meg a magyar EU-csatlakozás legfontosabb előkészületei, és a NATO-ba való belépést is végig különösen fontos elérendő célként, prioritásként kezelte a kormány.

Hornék egyébként abszolút többséget - az SZDSZ-szel koalícióra lépve kétharmados többséget - élveztek az Országgyűlésben, de hatalmukat nem kicsinyes bosszúállásra, árokásásra vagy egy autoriter berendezkedés megszilárdítására használták, sőt a legfontosabb kérdésekben rendre együttműködtek az ellenzékkel (jegyzetelsz, Viktor?). Horn amúgy persze ellentmondásos személyiség volt, és valahol módfelett ironikus, hogy egy volt karhatalmista, aki még élete alkonyán is próbálta védeni a védhetetlent ('56-os múltját), produkálta a legnagyobb kormányfői teljesítményt '90 után. Nagyszerű vezetői képességekkel rendelkezett azonban, az MSZP alapítójaként, erőskezű vezetőjeként ügyelt a pártfegyelemre, mindvégig megtartotta személyes tekintélyét (jegyzetelsz, Feri?), és nem utolsósorban neki is köszönhető, hogy a sírba szállt egykori MSZMP utódpártja piacbarát, nyugati-atlantista-européer, liberális formációként kezdhette meg tevékenységét. Igaz, kormányzása idejére esett  számos korrupciós botrány (ld. Tocsik-ügy), és alvilági leszámolások (pl. Fenyő-gyilkosság) sokkolták a közvéleményt, ám ha '98-ban Horn nyer (ami egyébként majdnem meg is történt), ma valószínűleg egy boldogabb országban élünk.

173 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cawthorne.blog.hu/api/trackback/id/tr8012709464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sütemény1975 2017.08.04. 15:55:00

A pufajkás komcsi mint a legjobb miniszterelnök? Ember, térj már észhez. Az a szemétláda még a régi elvtásaival tette tönkre az országot. egy gerinctelen senki volt.
mondjuk a többi se jobb.

kvadrillio 2017.08.04. 16:01:04

EZ A FASZ ÁDER IS KLIMAPRIMADONNÁT JÁCCIK A NEMZETKÖZOI FORGÓSZÍNPADON, BESZÉDEKET KARATTYOL, ÍGY A KLÍMAVÁLTOSZÁS MEG ÚGY A KLÍMAVÁLTOSZÁS, FELVESZI A NAGY NEMZETKÖZI SIKERMILLIÓKAT IS A DUMÁIÉRT, DE A MAGYAR BUSZSOFÖRÖK ÁJULÁSOS GONDJÁT NEM KÉPES MEGOLDANI ! ÁLLANDÓAN EMELKEDIK A HŐMÉRSÉKLET, MINDENHOVA KLÍMÁKAT KELL BESZERELNI, VILLAMOSOKBA, BUSZOKBA, METRÓKBA, MERT A VEZETŐIK INFARKTUST, HŐGUTÁT KAPNAK A DEGENERÁLT, BAROM, SEGGFEJ, IMPOTENS, INTÉZKEDÉSKÉPTELEN, HARÁCSOLÓ, CSAKIS FESTMÉNYEKET ÉS SAJÁT RÉSZRE INGATLANOKAT EGYEBEKET MILLIÁRDOKÉRT VÁSÁRLÓ BAROM VEZETŐINK MIATT !!!!!
2017. 08. 04. 14:13
#Bkv
#Volán
#EgységesKözlekedésiSzakszervezet
#Hőség
#Feljelentés
Feljelentette a BKV-t a szakszervezet

A héten küldött levelet a BKV-nak és a Volánnak az Egységes Közlekedési Szakszervezet, amiben arra kérték a két vállalatot, hogy eszközöljenek ideiglenes intézkedéseket a sofőrök érdekében a szokatlan hőség idejére, mivel azok sokszor klíma nélkül vezetnek le egy egész műszakot.

Az EKSZ szerint a cégek vezetői többszöri írásbeli kérés ellenére sem tesznek eleget a hőségriadó idejére vonatkozó törvényi előírásoknak, ezért a munkavédelmi hatóságnál tett bejelentést a BKV-nál és a Volánbusznál tapasztalt munkakörülmények miatt - írja közleményében a szakszervezet.

"Nem érdemes tovább levelezgetni a BKV illetékeseivel a munkavállalók, zömében a buszvezetők munkakörülményeinek a javításáról, mert a cégvezetés a minimális kánikulai intézkedéseken túl már arra sem veszi a fáradságot, hogy megválaszolja a szakszervezet írásos jelzéseit"

- közölte Nemes Gábor, az EKSZ elnöke.

Az EKSZ azt tartja leginkább aggályosnak – s ezt írta a bejelentésében is -, hogy a fővárosi BKV-nál és az állami tulajdonú cégnél, a Volánbusz Zrt.-nél is figyelmen kívül hagyják az országos tisztiorvos által kiadott hőségriadót, mivel nem tartják be a szabad téren végzett és minimum közepesen nehéz fizikai munkát végző járművezetők foglalkoztatási körülményeire vonatkozó előírást.

"A Volánbusz területén, például a 22-es viszonylaton több órán keresztül sem hagyhatják el a sofőrök a járműveket, mert azokkal – jobb híján – esetenként bevásárló centrumok parkolójában, a tűző napon kénytelenek várakozni. Ez embertelenség, ráadásul különösen veszélyes is, hiszen a napon kínlódó sofőröknek ezek után utasok ezreit kell biztonságosan és türelmesen szállítaniuk"

- mondta az elnök, hozzátéve, hogy emellett a hőségben az utasok is türelmetlenebbek, ami szintén a sofőrökön csattan.

HA CSAK ERRE KÉPESEK A JELENLEGI Faszfej vezetőink, akkor húzzanak el as büdös picsába sürgősen !!!!!

Sütemény1975 2017.08.04. 16:01:54

Jaja, arról nem is beszélve, hogy mennyire " objektiv" a lista. Az egyiket gyuloli a masiknak benyal.

ogli dzsí 2017.08.04. 16:03:10

Egy ilyen list mindig szubjektív, a kozmopolita nihilista szarházi zsidó Index címlapon hogy a körömtépkedő komcsi ÁVHs genyó lett a numero uno.

röf 2017.08.04. 16:05:47

@Indriq:
Ne vacakolj, én nem mondtam, hogy szerzett, bár ha erre gondolok, Első Gyurcsány Ferenc első miniszterelnöki trónra lépése is úgy jött össze, a vidéki küldöttek beintettek a pestiek által favorizált Kiss Péternek, és csak azért is megválasztották a függöny mögül előugrott Gyurcsányt.
Szval essekutya....

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.04. 16:12:24

Ha a fenti személyekből lehetne választani 2018-ban miniszterelnököt, én mindenképpen Bajnaira voksolnék.

pepin_nymburk 2017.08.04. 16:12:39

@Nincs közöttünk csicska: Úristen, te komolyan gondolod ezt a marhaságot??? Öregem, menj el elmeorvoshoz.
Szerinted a többszázezer külföldön élő, dolgozó és adózó magyar hány százaléka szüntette meg az itteni bejelentett lakcímét....
Legközelebb ha hazudsz, akkor kicsit körültekintőbben... elmehetnél Habonyhoz ismétlő kurzusra, nem képzett ki téged elég megfelelően.

Nettó bevándorlási többlet, muhahaha

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 16:14:46

@pepin_nymburk: Értem hogy nem vagy a számok barátja és a CIA nem tudja de te tudod.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.04. 16:16:47

@Egéridomár:

Én is megnéztem a tiédet, semmi se volt ott. Azaz te lehetsz a semmi. Érzéki tévedés vagy.

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 16:17:20

Valójában Magyarországon nagyobb a NETTÓ BEVÁNDORLÁS mint Franciaországban, majdnem annyi mint Németországban.

A régióban a cseheknél még nálunk is nagyobb a bevándorlás, de mi vagyunk a másodikok.

pepin_nymburk 2017.08.04. 16:21:29

@Nincs közöttünk csicska: Akkor dédelgesd ezt a számot, mert az agyad nem fogja fel...Jól mutat a papíron ez a szám, remek, Magyarországon nettó bevándorlási többlet szuper, tedd ki a szobád falára.

Ettől még több ezer fiatal orvos, nővér, mérnök megy ki évente (többszázezer már kint van ugye), külföldön dolgozik él, fizetnek utána tb-t, adók, járulékok, és a külföldi GDP-t hízlalják. Ja, csak elfelejtették megszünteti a muternál a magyar lakcímüket. Ja és minden 6. magyar újszülött külföldön születik. Majd ha kórházban nővérhiány lesz, amikor bekerülsz, lécci mutogasd az orvosoknak a remek CIA-s táblázatodat, okoska

Alec Cawthorne 2017.08.04. 16:23:31

@Nincs közöttünk csicska: Hisztérikus a cikk, mert nem ajnározom benne a Vezért? Aham... Amúgy te tényleg valami párhuzamos valóságban élsz, öregem. Pontosítok: tipikus narancsszekta-tag vagy. :)

Ha olyan kicseszettül magas a bevándorlók száma, akkor miért van annyi hiányszakma Magyarországon? Miért nincs lassan orvos, aki ellásson téged, ha eltörik a karod? London már-már a második, magyarok által legsűrűbben lakott település a földgolyón Budapest után. Te meg jössz itt a marhaságaiddal. Ezért lesznek ezek itt még 2050-ig, mert ti álomvilágban éltek, és akkor is leszavaznátok rájuk, ha a kenyeret lopnák ki a szátokból.

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 16:26:10

@pepin_nymburk: Igen pont ez volt az egyetlen előnye az EU csatlakozásunknak, hogy dolgozhassunk külföldön, de ez csak 2011 óta korlátlan. Mi a problémád ezzel?

Minden 6. magyar újszülött mindig is külföldön született ugyanis a magyar nemzetiségüek jelentős része nem Magyarországon őshonos. Égesd magad még.

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 16:27:30

@Alec Cawthorne:Figyu nem szereted számokat, ok.

Ilyenkor elegánsabb hallgatni, és akkor esetleg úgy tünik h nem vagy fanatikus.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.08.04. 16:33:55

Én a címet olvasva azt gondoltam, valami szavazás vagy politikusok-politológusok konkrét értékelés lehet a poszt alapja. Ehhez képest úgy tűnik, egy ember véleménye. Ennek alapján új megvilágítást nyerhetnek pl. az ilyen mondatok: "Vitathatatlanul a rendszerváltás utáni esztendők legjobb, legrátermettebb miniszterelnöke volt. " Ja, hát ha egy ember véleménye alapján, akkor ő bizonyára nem is vitázott ezen sokat magával. ;)

pepin_nymburk 2017.08.04. 16:36:09

@Nincs közöttünk csicska: Próbálj nagymagyarkodni és pluszban tettettni a hülyét, a minden 6.gyerek a magyarországi illetőségű, külföldön élő szülők gyermekére vonatkozik, nem a régóta határon túliakra. Ahol reményeiddel ellentétben a magyar útlevélnek köszönhetően még gyorsabban húznak el a magyarok nyugatra, és még kevesebb gyerek születik. Aki pedig oda születik, tudom, neked újdonság, de alaphangon román, ukrán, szlovák, szerb állampolgárságot kap, ami mellé később, ha akarja felveszi a magyart. Semmi gond, tápláld magadban a hülyeségeidet, nézegesd a CIA táblázatait, és majd 2040-ben merengj el azon, hogy a viharban lett a Kárpát-medencében csak 7-8 millió magyar

Willkommenskultur 2017.08.04. 16:43:13

@pepin_nymburk: senki sem tett semmit Orbánon kívül azért, hogy itt gyerekek szülessenek

10 millió lakásra soha nem kell visszafizetni

nettó átlag fizetés elmúlt 8 évben nőtt 50%-kal, minimálbér megduplázódótt, infláció lecsökkkent, hitelkmatok nagyon lecsökkentek és elég bőséges adókedvezmények a gyereket nevelőknek

Tehát lehet pincsorogni hogy DEausztriábanmijenjó de ha magyar politikáról van szó kkor ahhoz hasonlítsunk hogy mi volt meg mi van most

Mindig lesznek akik kimennek, mert a nyugati EU tagországoknak ez az érdeke náluk sincs elég ember, de a többség mindig itthon fog maradni, és Magyarországra is jönnek szegényebb helyekről, ez természetes folyamat. Pestről is vándorolnak KIFELE, de nem azért mert nincs mit enni hiszen Pesten magasabb az életszínvonal mint Görögországban vagy D-Olaszországban. Angliából is KIvándorol nagyon nagyon sok ember.

Indriq 2017.08.04. 16:47:17

@Nincs közöttünk csicska: szó nem volt arról, hogy törvényesen szerezte-e meg a kancellári címet, hanem hogy nem imádta a nép a közismert ténykedései előtt :)

Okés, megnyugodtam, ha birca (aki saját bevallása szerint nem fityiszes) ovit tartja a legjobbnak, akkor neki az utolsó hely jut :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.08.04. 16:48:39

@Nincs közöttünk csicska: És ez hogy jön ide? Az volt a kérdés, hogy ki miképp teljesített kormányfőként, nem az, hogy miképp került oda. Törvényes módon lett miniszterelnök ő is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.08.04. 16:49:37

@Nincs közöttünk csicska: "a nagyondemokrata gyurcsányt se választott senki hanem megpuccsolta a miniszterelnököt"

Először. De aztán megnyert egy választást ő is...

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.08.04. 16:53:20

@Fedor: Megnyerte. Mert végighazudta az előtte lévő másfél-két évet. Hazudott reggel, éjjel meg este.
És ezt nem is feltétlen én állítom, ezt ő mondta nem sokkal a megnyert választás után.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.08.04. 16:57:35

@Frady Endre: Intelligens megoldóember. Egy-egy konkrét feladatot biztosan kiválóan meg tud oldani, amit rábíznak. De nem egy stratéga. Hosszabb távon inkább min.elnök.helyettesnek alkalmas.

Alec Cawthorne 2017.08.04. 17:01:45

Komolyan, hihetetlenek vagytok, kedves narancsszektások. Titeket központilag oltanak be olyan szérummal, mely tökéletesen torz valóságpercepciót eredményez? Ez az új Habony-találmány? A kedvencem talán, hogy "mindenhol van elvándorlás, ez egy természetes folyamat". Már nem tudom, melyikőtök mondta... de most komolyan, ti burokban éltek? Nem néztek körbe ebben az országban? Tényleg nem látjátok, hogy mi van itt?

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 17:02:38

@Indriq: Amit te közismertnek hiszel Hitlerről az hazugság.

Hitler meghalt, Németországnak lőttek, senki egy jó szót sem mert szólni a nácikról kb. 40 évig, de még ma se nagyon.

A valóság, hogy Hitler kancellár lett 1933ban, rendszeresen üzletelt és találkozott amerikai politikusokkal, akik részben elismerték területi követeléseit, Hitler végrehajtotta az Anschlusst, befenyítette a zsidókat miután azok betámadták őt még a kancellári kinevezése ELŐTT,

És mindezek UTÁN Hitler teljesen legitim volt a nk-i közvélemény előtt, 1938ban a Time Magazin az év emberének választotta.

szóval ne a mai 'közismert ténykedései' alapján akard megítélni mint egy átlagos barom, mert a közismert ténykedései a szövetséges háborús propaganda hazugságai úgy 90%-ban

Szaddam tömegpusztító fegyvereit sem találta meg soha senki, de a politikusok akik ezekkel a 'bizonyítékokkal' győzködték az amerikai TV nézőt hogy Szaddamot el kell pusztítani, ma is szabadlábon vannak

genyó dolog a történelem

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.04. 17:03:25

@Fermentátor: Szerintem most pont egy intelligens megoldóemberre lenne szükség, aki a Mao Csútung utáni 8 évnyi romhalmazt eltakarítja és visszatolja az országot az európai demokrácia útjára. :)

Bambano 2017.08.04. 17:05:56

az itt elhangzottakra:
1. Horn a legjobb miniszterelnök ebből a választékból. ez azt is jelentheti, hogy Horn egy jó miniszterelnök volt, meg azt is, hogy silány a választék. szerintem mindkettő, Horn tényleg jó miniszterelnök volt, mivel ő volt az egyetlen, aki olyan intézkedéseket is bevállalt, amikről tudta, hogy politikai kárt okoz neki. Meg a többi az még olyan se...
2. ki kit vert meg a választásokon: a nagytudású don viktor úgy kikapott mikrobitól 94-ben, hogy porzott a valaga. majd nagynehezen a bokros csomaggal hisztérizált tömegben 98-ban nyert. szóval aki pufajkásozza Hornt, az gondoljon bele abba, hogy Horn egyszer már elverte Viktort. Majd viktor egy négy éven át folyamatosan csesztetett gyurcsánnyal hiszterizált tömegben volt képes megint hatalomra kerülni.
3. szerintem hiba volt azt hinni egy múzeum igazgatóról, hogy országot is tud igazgatni.

szóval ha az a mérőszám, hogy ki tette a legtöbb jót az országért, akkor Horn kimagaslóan vezet. a többiek közül bajnai a fasorban, a többi a fasorba se.
ha az a mérőszám, hogy ki a legokosabb ebből a bandából, akkor meg viktor vezet, csak az a gond vele, hogy nem mindegy, hogy valaki mesterdetektív vagy mestertolvaj.

aki még mindig a libásgordont hajtja, az nézzen már utána a saját pártlapjában, hogy miért kellett helyreigazításts közölni gordonról meg a libákról. libásgordonozni vagy nettó tévedés, vagy nettó hazugság.

A birkának kétségtelenül rossz miniszterelnök volt Horn, hiszen ő soha nem fizetett senkinek álhír terjesztésért.

Alec Cawthorne 2017.08.04. 17:06:01

@Nincs közöttünk csicska: A demagógiát, a hülyeséget, a torzítást - na, ezeket nem szeretem.

Bambano 2017.08.04. 17:08:14

@Alec Cawthorne: erre csak a nagy klasszikust tudom idézni: létezik olyan összeg, amitől korpás lesz az ember haja :)

aki nem tudja, honnan van ez a mondás, annak szívesen kifejtem.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.08.04. 17:08:29

@Frady Endre: Az intelligencia nem elég. Vízió is kell. És ezt jó értelemben írom.
Ő helyettestípus egy ország, egy nemzet vezetésére.
Másrészt pedig nem gondolnám, hogy romhalmaz lenne itt. Nálunk most folyik az eredeti tőkefelhalmozás. Európa nyugati felén megtörtént ez, mikor még nem finnyáskodtak miatta a népek. Piszkos dolog, de sajnos szükség van rá. (Az utcsó mondat második fele miatt szorítok Orbánnak, hogy hatalmon maradjon - az első fele miatt pedig továbbra sem kapja meg tőlem ehhez a közvetett felhatalmazást a választáson. Skrizofén egy állapot, elismerem. :D )

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 17:09:03

@Alec Cawthorne: szómágia

a számaim abszolút cáfolják amit az elvándorlásról állítottál, és ezzel csak a töméntelen bullshitet próbálod szembeállítani

de én vk demagóg, igen

Bambano 2017.08.04. 17:11:44

@Willkommenskultur: "senki sem tett semmit Orbánon kívül azért, hogy itt gyerekek szülessenek": tájékozatlanság, kérdezd már meg erről dajcsot :P

"minimálbér megduplázódótt, .., hitelkmatok nagyon lecsökkentek " az ugye megvan, hogy ezt normális helyen bűnnek tartják?

Alec Cawthorne 2017.08.04. 17:12:43

@Nincs közöttünk csicska: Akkor most megismétlem a kérdést, ezúttal kifejezetten neked címezve: "Nem néztek körbe ebben az országban? Tényleg nem látjátok, hogy mi van itt?"

Bambano 2017.08.04. 17:13:34

@Fermentátor: figyi, egy normális világban a tőkefelhalmozás nem azt jelenti, hogy orbán meg a gázszerelő haverja felhalmozza a mások által gyűjtött tőkét.

ezt a kalózok csinálták a nyugati világban, nem a polgárok.

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 17:14:34

@Alec Cawthorne: ez a bullshitelés 2014ben sem vitte előre a 'demokratikus' oldalt

Miből gondolod hogy most müködni fog?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.04. 17:17:26

@Fermentátor: Nem lenne baj az eredeti tőkefelhalmozással, ha nem kontraszelektált közpénzlopással zajlana. Ha azok szereznének nagy vagyont, akik külföldön is versenyképes termékeikkel tarolják le a piacot, nem pedig olyan antitalentumok, akik mindössze annyit tudnak felmutatni, hogy jóban vannak a Vezérrel.
Nyugaton egy Bill Gates úgy gyűjtött vagyont, hogy közben a gazdaságot is felpörgette maga körül, itt viszont pont az ilyen kreatívokat teszik tönkre azzal, hogy mesterségesen a korrupt harácsolók zsebeit tömködik ki.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.08.04. 17:18:12

@Bambano: Az eredeti tőkefelhalmozás soha nem egy - mai értelemben vett - "normális világban" történt. Mondjuk annyiban sántít, amit írtam, hogy nem úgy történik, ahogy nyugaton történt már évszázadnyi távlatban, hanem annál egy-két fokkal civilizáltabban. De a célja hasonló állapot elérése: erős nemzeti tőkésosztály kialakítása.
De térjünk vissza az elejéhez: Te most amiatt panaszkodsz, hogy orbánék kalóz módjára viselkednek. Én meg ártatlan nagy szemekkel kérdem: hogyan lehet mocskos dolgot másképp csinálni, mint mocskosul?

Indriq 2017.08.04. 17:21:03

@Nincs közöttünk csicska:
"befenyítette a zsidókat miután azok betámadták őt még a kancellári kinevezése ELŐTT," nettó f*szság, a mein kampf 25-ben jelent meg, akkor már erősen antiszemita volt, (sőt valszeg előtte is)
A hatalom megszerzésénél is volt némi trükközés Schleicherrel, Strasserrel és Papennel, a Reichstag felgyútjása véletlenül pont akkor kellett amikor meg akarta szilárdítani a hatalmát.
Szóval a te világoddal ellentétben, másképp történt. hogy ne menjünk visszább az időben miért ült, mi volt a hosszú kések éjszakája. Az, hogy voltak "hívei" külföldön nem legitimálta a cselekedeteit.

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 17:21:30

@Bambano: Naiv vagy. A politika média és gazdasági háttér építésről szól, amerikában is.

A másik opció az, hogy egyik politikai erőnek sincs erős gazdasági és médiabázisa, ebben az esetben viszont a média és a gazdaság a külföldieké.

Ez utóbbi sem jó, mert külföli cég és média nem fog magyar érdeket képviselni, ez világos.

Akik ma demokrtáknak hazudják magukat, erős média jelenlétüket átmentették a pártállamból, aztán a hozzá nem értés miatt ez lassan amortizálódott szét, Orbán pedig tudatosan építgette a sajátját. A külföldi tulajdonú média pl. RTL pedig azt segíti aki a külföldi tulajoknak épp akkor pillanatnyilag barátságosabbnak tünik.

De csak olyan politikus tudja ezt sikeresen megtenni HOSSZÚ TÁVON, aki a kisemberek jelentős részének /akikkel győzni tud/ is juttat a haszonból, ebben pedig senki meg sem közelíti Orbánt 1990 óta.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.08.04. 17:23:06

@Frady Endre: Bill Gatesnek nem a nemzeti tőkésosztály kialakítása volt a ki nem mondott célja. Véleményem szerint (!) azonban itt ez a cél. Lehet, hogy tévedek, persze.

Alec Cawthorne 2017.08.04. 17:24:46

@Nincs közöttünk csicska: Annyira intelligens és elegáns, hogy engem rögtön a baloldallal azonosítasz, csak azért, mert nem rajongok Viktorodért. Nem, én az úgynevezett ellenzéket is szívből rühellem. Tudod, nem mindenki olyan könnyen manipulálható és polarizálható a Fidesz-MSZP-tengelyen, mint te. Amúgy meg látom, hogy kurvára csak a vélt igazad (baromságod) szajkózásához értesz, így viszont kár vitázni. Majd remélem, akkor is ezt fogod mondani, ha már műtő se lesz, ahová betoljanak, hogy kivegyék a vakbeled. De ha már ennyire kultiválod a számháborút, mondok számokat is, babám: a legfrissebb felmérések szerint 1,2 millió magyar készül elhagyni az országot, és ennek a 40%-a fiatal. Szegeden meg most érettségizett egy középiskolai osztály. A tagjai fele külföldön tanul tovább.

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 17:27:28

@Indriq: A Main Kampf nem antiszemita, a zsidók mondják antiszemitának, mert megmutatja hogy ők milyenek. Nagyon hasonló tartalmú könyv a 'nemzetközi zsidó' amit nem más mint Henry Ford írt aki a kor Zuckerbergje volt, és pontosan ugyanolyan következtetésre jutott az amerikai zsidó maffia kapcsán mint Hitler a német zsidó maffia kapcsán.

De mi is ezzel a probléma? Hitler nem rejtette véka alá hogy ő a németekért fog dolgozni, ezért aztán a zsidók nem komálták. Nem sokon múlott a zürös 30as években a válságos időszakban hogy Németországban kommunizmus legyen, minden kommunista mozgalom zsidó mozgalom volt Európában. Lásd KunBéláék nálunk.

És amerika azért támogatta Hitlert mert jobban félt attól hogy a kommunnizmus előretör mint a náciktól.

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 17:28:40

@Alec Cawthorne: Mert pontosan szóról szóra azt böffented amit a ballib média. Tehát mellőzöd a tényeket, számokat és hisztériázol - elvándorlásról, a konkrét esetben.

Indriq 2017.08.04. 17:30:14

@Alec Cawthorne:
"a legfrissebb felmérések szerint 1,2 millió magyar készül elhagyni az országot, és ennek a 40%-a fiatal. Szegeden meg most érettségizett egy középiskolai osztály. A tagjai fele külföldön tanul tovább."
eszem ágában sincs védeni ezt a kretént (ovira gondolok) de ezek kicsit hatásvadász. Az, hogy mennyi ember készül elhagyni az országot, nem annyi amennyi el fogja hagyni. Van egy osztály ahol mindenki lelép, de van 1000 ahol senki.
Ettől függetlenül, aki nincs a narancsfelhőben, látja hogy az ország a pusztulásba tart (igen nagy baj, hogy egy ország csak évek múltán megy csődbe)

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 17:35:06

@Frady Endre: Ez jól hangzik de a megkésett fejlődésü országokban nem lehet fair eredeti tőkefelhalmozást végrehajtani mert megesz a külföldi konkurencia, hiszen ők már rég túlvannak ezen.

Kína sem fair, korlátozza a külföldi tőkét, irányítja a gazdaságát, és az elmúlt30 év gazdasági csodája Kína.

A külföldi tulajdonú sajtó erőlteti ránk ezt a tiszta kapitalizmus eszmét, akkor amikor ők ezt úgy csinálták hogy kiirtották az amerikai kontinenst és elrboltak minden erőforrást aztán import rabszolgával müveltették meg akkor ez a tisztaság még nem volt olyan fontos.

Most meg hogy 100x annyi pénzük van mint nekünk versenyezzünk VELÜK azonos feltételekkel. KACC

Indriq 2017.08.04. 17:36:15

@Nincs közöttünk csicska: te kretén vagy :) kár magyaráznom, de a németekért dolgozni nem ugyanaz mint a zsidókat kiírtani még ha számodra az eredmény ugyanaz is :) a mein kampf antiszemita, akárhogy tagadod.
Fordot qrva jó példának hozod fel, ő volt az, aki megvásárolta a konkurenséhez vezető vonatsíneket, hogy ellehetetlenítse. Walt Disney is dicsőítette hitlert, sőt, az év emberének is választották, de az nem jelenti, hogy jól csinálta amit csinált.
Ébredj fel és fogadd el, a te világod párhuzamosan fut a tényekkel :)

bekestobbsegg 2017.08.04. 17:37:42

LOL. Ezt az idiótát...

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.08.04. 17:45:18

@Alec Cawthorne: Tényleg nincs sok értelme avval példálózni, hányan tervezik elhagyni az országot. Ilyen alapon azt is lehetne mondani, hogy a mai fiatalok átlagosan 2,5-3 gyermeket szeretnének majd. És mégsem gondolom ebből, hogy ennyi lesz az átlag.

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 17:48:19

@Indriq: Milyen kiirtásról beszélsz?

A zsidó-kommunnista métely ártalmas volt Németországra Hitler szerint, és meggyőzte erről a választóit is.

Még a hivatalos verzió szerint sem irtottak ki senkit 1933tól 1942ig, tehát nyugodtan elmehettek a zsidók a fenébe onnan, és el is mentek. Palesztína lakossága nem csak úgy LETT a háború után hanem odavándoroltak. És a Madagaszkár tervről is hallottál biztosan.
Ettől függetlenül a legszegényebb legtehetetlenebb európai zsidókból sokan meghaltak ártatlanul, ami tényleg tragédia, de kiirtásról szó sem volt, ez megint háborús propaganda.
Nem gázosítottak el senkit, ugyanúgy bezárták a zsidókat mint az amcsik a japán-amerikaiakat, és a háború vége felé rengetegen meghaltak a táborokban, 90% tífuszban.
A SOÁ irodalom túlzásai kizárólag zsidó írók, rendezők termékei, nem véletlen hogy most kapkodják el a koncentrációs táborok utolsó őreit, 1946ban meg ez senkit nem érdekelt érdekes módon. Propaganda.

Indriq 2017.08.04. 17:57:33

@Nincs közöttünk csicska: oké, nem reagálok rád többet, úgyse lehet meggyőzni. Csak egy szó és egy dátum:
Kristályéjszaka 1938 november 9.

leoncio almeida 2017.08.04. 18:05:31

@Nincs közöttünk csicska: "A Main Kampf nem antiszemita, a zsidók mondják antiszemitának, mert megmutatja hogy ők milyenek." :) :) :) :) :)

Olvastad is vagy csak beszélsz baromságokat?! Elárulok egy titkot! Én olvastam! Maga Hitler írja, hogy büszke arra, hogy antiszemita.

"Ezúttal is, mint mindig ilyen esetekben, a könyveket hívtam segítségül. Ekkor vásároltam meg fillérekért életemben elõször az elsõ antiszemita röpiratot. Sajnos, ezek a röpiratok valamennyien abból az álláspontból indultak ki, hogy az olvasójuk többé-kevésbé ismeri már a zsidókérdést. Hangnemük, túlságosan ellaposodó és tudományos felkészültséget nem mutató bizonyításmódjuk és megállapításaik ismét csak kétséget támasztottak bennem. Ezek a körülmények hetekre, sõt hónapokra visszavetettek. A dolog olyan nagy horderejûnek, a vád olyan súlyosnak tûnt, hogy attól való félelmemben, miszerint igazságtalanságot követek el, bizonytalanná lettem. Abban már magam sem kételkedtem, hogy itt nem másvallású németekrõl, hanem idegen
néprõl van szó. Amióta e kérdést tanulmányozni kezdtem és figyelmes lettem a zsidóságra, azóta Bécs egyszeriben más megvilágításban tûnt fel elõttem. Bárhova mentem, mindenütt csak zsidót láttam, és minél többet láttam belõlük, annál inkább meg tudtam különböztetni õket a többi emberektõl. Különösen a belvárosban és a Dunacsatornától északra fekvõ kerületekben hemzsegtek e nép tagjai, akik már külsejükben is teljesen elütöttek a németektõl."

"Így kezdtem megismerkedni e tan alapítóival, hogy e révén a mozgalom alapvetõ tételeit tanulmányozhassam. Hogy én ezen a téren hamarabb célhoz jutottam mint azt magam is reméltem, azt egyedül a zsidókérdés terén szerzett bár ez idõben még nem túlságosan alapos ismereteimnek köszönhettem. Ezek az ismeretek, különösen a zsidóság kifejezési módszerének megismerése tették lehetõvé számomra a gyakorlati összehasonlítást a valóság és a szociáldemokrácia alapító apostolainak elméleti porhintése között; a zsidó nép beszél és ír, hogy gondolatait elrejtse, vagy legalábbis elfátyolozza. A valódi cél sohasem a sorokban, hanem jól elrejtve a sorok között keresendõ. Ez az idõ jelentette számomra a legnagyobb belsõ átalakulást, amit csak valaha is megértem.
A gyönge világpolgárból fanatikus antiszemitává lettem."

Zsoltbacsi 2017.08.04. 18:08:14

@Alec Cawthorne:

Mindegy, hogy netto ki vagy bevándorlás van. De ugye nem akarod letagadni azt a TÉNYT, hogy messze tőlünk vándolroltak ki a legkevesebben? Vagy szerinted a lengyeleket/románokat/baltiakat/szlovákokat is a Patás üldözi el?

Csak azért kérdezem, mert MINDEN statisztika ezt támasztja alá, tessék itt egy térkép, ami az ensz adatain alapul, de ugyanezt bizonyítja a már belinkelt cia jelentés. vagy az OECD jelentései is:

jakubmarian.com/wp-content/uploads/2017/01/emigrants-2015-percentages.jpg

Indriq 2017.08.04. 18:10:16

@Nincs közöttünk csicska: b*szod... komolyan egy ÚJSÁGCIKK a hadüzenet???? hehehehehe, amúgy ha tudsz angolul, olvasd el a cikket :)

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 18:11:27

@leoncio almeida: Itt egy logikusan érvelő, gondolkodó ember sorai, ellentétben a gyülölködőkkel, aki szimplán antiszemitizmust kiáltanak ha a hallott vélemény nem fér a világképükbe.

ugye ugye

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 18:14:35

@Indriq: kereskedelmi bojkott, nem újságcikk

Érdekes módon annak ellenére hogy a zsidók világszerte próbálták megfúrni a hagyományosan exportorientált német gazdaságot 1933tól, a kristályéjszaka alapján zsidó boltok százai müködhettek Németországban évekig ez után!

Mekkora náciság már, geci Hitler!

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 18:20:26

most leszámítva azt a tényt, hogy 1933ban JUDEA nem létezett, de hadat üzengetett a világ 2. legerősebb országának

amivel maguk a zsidók bizonyítják hogy a nk-i maffiájuk LÉTEZŐ VALÓSÁG

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.04. 18:22:10

Azt a pufajkás gyilkost kihozták legjobbnak? Második meg a mindent eladó országot szétlopó? Bazdmeg

NBarbieReloaded 2017.08.04. 18:27:36

Most tenyleg dilettans wannabe politikusok es tolvajok kozott kell rangsorolni?
Itt nem arrol van szo, hogy melyik volt a legjobb, hanem a sok sz@r kozul kiemelkedik-e barmelyikuk is.
A valasz egyertelmu nem.

Az meg kulon vicces, ahogy a szerzo maffiavezerezi, tolvajozza orban rendszeret (teljes joggal) majd elso ket helyre teszi a listajan a rendszervalatas utani ket legnagyobb tolvajt.
Nem tudom az atlagembernek van-e fogalma arrol a mennyisegu penzrol, amit ezen ket sz@arhazi elevulhetetlen hozzajarulasaval az orszag elvesztett a privatizacionak csufolt torvenyesitett szabadrablas soran.
Vagy az olajszokites soran is surun felmerult a nevuk, ott is irdatlan mennyisegu penzrol van szo.
Orbanek ennyit ha 50 evig lennenek kormanyon se tudnanak lopni, mint ez a ket dolog.
Ennek ellenere az egyik arany a masik ezustermes a listan.
Kozrohej.

Indriq 2017.08.04. 18:27:50

@Nincs közöttünk csicska: ünnepélyesen leírom neked, hogy soha semmit nem veszek tőled, remélem beszartál :)

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 18:34:21

@Indriq: ez ok, de akkor ne rinyáljanak a zsidók ha ezután sárga csillagot kaptak az üzleteikre

fair, vgy nem?

pepin_nymburk 2017.08.04. 18:36:01

@Willkommenskultur: a magyar gyermektámogatási rendszer az egyik legnagyvonalúbb Európában. 5 éve is az volt. Születik több gyerek? Nem! Tisztességes, élhető, kiszámítható országot kell építeni, és talán akkor valamivel több gyerek születhet. Csak ugye itt épp tolvajország épül...

HgGina 2017.08.04. 18:38:19

Szerintem Antall volt a legrosszabb. Ha csak egy picit jobb, akkor az őt követők mind egy szálig börtönben rohadnának. Csak ugye Antall mélyen kussolt az ügynökaktákról. Pedig azok alapján ez a mostani banda is 90+ %-ban követ törhetne, zacskót ragaszthatna vagy ólmot bányászhatna.

Willkommenskultur 2017.08.04. 18:42:23

@pepin_nymburk: Ez teljesen igaz.

A gazdaság 2013 óta kiszámíthatóan növekszik, nem volt soha 4 évnél hosszabb ilyen periódus 1990 óta, a bérek még a gazdaság növekedésénél is erősebben nőnek, az infláció és a kamatok alacsonyak, az adósság tartósan csökken, ilyen sem volt 1990 óta.

Szóval, teccik vagy sem, sose volt ilyen jó, 1000 eurót átlépi idén az átlagos bér, lehet örülni, vagy nem. A gazdaságban semmit sem kelll csinálni, csak folytatni amit eddig csináltak. A ballibek ehhez hülyék, Vonáék meg zsákbamacska, úgyhogy részemről Orbán folytathatja.

mobiler 2017.08.04. 18:50:32

@Alec Cawthorne: Kivándorlásra nem jó példa a Radnótis M osztály, ők akkor is elmentek volna ha zsákfejű kecskék kormányoznak. Egyszerűen azért, mert megcélozták a megfelelő egyetemeket és reális esélyük volt/fel is vették őket. Ők az ország kréme voltak, amíg szabad az országelhagyás az ilyen elmegy. Itthon csak unatkozna/elpazarolná az egyetemi éveit sarkosan fogalmazva.
(ugyanoda jártam, csak matfiz-re, és én maradtam itthon, nem mintha lett volna esélyem külföldre menni, cserébe itthon szépen helytállok
na meg idősebb is vagyok náluk, épp ezért volt frusztráló látni, hogy ők már a feladatot írják a KöMaL-ba, nem (csak) oldják)

Zsoltbacsi 2017.08.04. 18:51:37

@pepin_nymburk:

"a magyar gyermektámogatási rendszer az egyik legnagyvonalúbb Európában. 5 éve is az volt. Születik több gyerek? Nem!"

Az igaz, hogy konstansan 90 ezer körüli az élveszületések száma. Viszont nem mindegy hogy hova! A "demokrata szakértők" alatt kb 70 százalék született a nyomorba, ezt sikerült levinni 40 körülire. Mert ugye nem mindegy, ha a tisztességesen dolgozókat (adókedvezmény) támogatják, vagy a farkukból megélő megélhetési gyerekgyártókat (csp)...
Ráadásul a legtragikusabb az egészben, hogy a Csótány most se látja be ezt a tévedését, és most is azzal kampányol, hogy ha kormányra kerül, akkor megduplázza a családi pótlékot.

pepin_nymburk 2017.08.04. 18:52:49

@Willkommenskultur: haha, az orbáni folytatásnak biztos örül majd az a több tízezer alföldi lakos, akik lajtoskocsiról kapják az ivóvizet, a XXI század elején. Mer ugye több tízmilliárd EU -s pénz eltapsolása után rosszabb lett a víz. Ez mutyiország, ahol hozzá nem értő, korrupt fideszes haverok csinálják a melót, és szakértőkre nem költenek, a kokány melót átveszi a fideszes, államot képviselő haver.
Remek BKK, remek oktatás, remek egészségügy, álmodj tovább. Azért üres vizesballont tarts készenlétben otthon, tudod a remek rezsicsökkentés miatt tizedannyi vezetéket újítanak fel évente, mint azelőtt. De ne zavarjon, biztos a gazdag sikerországok, Svájc, Dánia is ezt csinálja

pepin_nymburk 2017.08.04. 18:56:53

@Zsoltbacsi: ez a 70-40 elég meseszerű...elkérték a szülészeteken a bérpapírokat az apáktól? A nyomorgóknál 100 éve is, most is sok a gyerek, ne reménykedj túlzottan. Látogass inkább Kelet-Magyarországra...

Willkommenskultur 2017.08.04. 18:59:57

@pepin_nymburk: Bullshit generátor vs. az összes gazdasági mutatónk tartósan javul

szedd össze magad v. hanyagolj

Zsoltbacsi 2017.08.04. 19:00:53

@pepin_nymburk:

Valami Ferge Zsuzsa szociológiai kutatásban olvastam. Őt aztán igazán nem vádolhatod fideszbarátsággal...

legyetek 2017.08.04. 19:04:17

@Alec Cawthorne: Ah, ezek szerint undorral írtad ezt a blogot?

pepin_nymburk 2017.08.04. 19:05:49

@Willkommenskultur: aha, ezek szerint a rezsicsökkentés miatt 2012 előtti arányban vannak évente felújítva közműveink? Hazudj még lécci.

laci_52 2017.08.04. 19:06:21

Mitől volt olyan jó Horn? '94-ben a koalíciókötéssel(amely nem volt kényszer, mert többsége volt!), komplett hazaárulást követett el és kiszolgáltatta az országot a multinacionális karvalytőkének! Innentől az MSZP nem magyar párt.

pepin_nymburk 2017.08.04. 19:07:04

@Zsoltbacsi: nem vádolom. link esetleg, vagy kiadványcím? Érdekel.

Visceroid 2017.08.04. 19:08:54

Orbán volt a legjobb, mert ő megengedte, hogy lehessen zsidózni meg cigányozni, meg kukát borogatni!

Alec Cawthorne 2017.08.04. 19:10:55

@legyetek5ó6éú2: Nem, de a legtöbb kommentet méla undorral olvasom. De lehet, hogy külön cikket írok a kommentekről, kommentelőkről, vagy rangsorolom is a legelmésebb hozzászólókat. Azt hiszem, az egy hosszabb poszt lenne, mint a jelenlegi. :D

Willkommenskultur 2017.08.04. 19:12:06

@pepin_nymburk: 'LAJTOSKOCSI Az ÁNTSZ egy-két hónapon belül elrendeli a lajtos kocsikból történő vízellátást azokon a dél-alföldi területeken, ahol a vezetékes víz arzéntartalma meghaladja az uniós határértéket, írja a Népszabadság.
A probléma Békés megye negyven településén jelentkezik és nagyjából 190 ezer lakót érint. Az uniós előírás tíz mikrogramm arzént engedélyez egy liter vízben, az érintett településeken viszont ennek sokszorosa az ivóvíz méreganyag-tartalma.
A lajtos vízellátás megszervezése a vízműcégek feladata lenne, a költségeket pedig az önkormányzatoknak kellene állniuk. A helyhatóságok és a vízszolgáltatók is tiltakoznak a döntés ellen, szerintük ugyanis ez évente több milliárd forintba kerülne, amire nincs meg a fedezet.'

2010 március muhaha index.hu/belfold/2010/03/23/vizellatas/

pepin_nymburk 2017.08.04. 19:13:25

@Willkommenskultur: hú, ez komoly érv a tényekkel szemben. Google a barátod, járj utána a tényeknek. Mára kiszálltam, kellemes további hazudozást

pepin_nymburk 2017.08.04. 19:18:15

@Willkommenskultur: ja, a linkelt 2010-es cikkben leírtak okán volt 2014-2016 között az EU ivóvízminőség javító program, amit a fideszes haverjaid szétloptak...
Eddig csak hazudtál, de ez már gennyes hazudozás, amit művelsz. Na kiléptem, hajrá a venezuelai utadon

Willkommenskultur 2017.08.04. 19:25:22

@pepin_nymburk: tehát linket arról láthattunk hogy lajtoskocsiztak 2010ben

a szétlopás meg a mostani dolgok meg a fantáziádban léteznek

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.08.04. 19:26:01

@pepin_nymburk: Tőlünk Európában nyugatra talán csak Írország az egyetlen, melynek volt gyarmati bevándorló populációk nélkül is népességnövekedés tapasztalható. Talán mindenütt kiszámíthatatlan ország épült? Vagyis olyanok, mint Magyarország?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.08.04. 19:29:33

@Zsoltbacsi: Talán örvendetes lenne, ha kevesebb gyermek születik nyomorgó családokba (mondjuk pl amiatt, mert kevesebb a nyomorgó család - de az sem utolsó, ha egy nyomorgó pár nem tíz, hanem esetleg csak négy gyereket vállalna), de ilyen számszerű változásról sajnos nem tudunk.

pepin_nymburk 2017.08.04. 20:12:35

@Willkommenskultur: keress rá, az elmúlt félév másról sem szólt. Baja, Szeged, Makó, ma pedig a híradóban Hortobágy. Ja, hogy RTL Klub? Az igazság megzavarna, szegénykém. Hazudj tovább... de ha link kell, hétfőn laptop közelben leszek, belinkelem neked. Legalább elolvashatod majd, hogyan cumizik több tízezer ember a korrupt kitartóid miatt. De ne aggódj, felelős sehol sem lesz, majd rávarrják szokás szerint osztályvezetőkre valahol lent...

pepin_nymburk 2017.08.04. 20:16:12

@Fermentátor: épp ez az, bőkezű rendszer ide vagy oda, 40 éve csökken a születések száma, akkor miért is várjuk a csodát a csoktól? Az az építőiparnak kellett...

Willkommenskultur 2017.08.04. 20:16:51

@mobiler: Az Index cikkket elolvastam

A beruházás 43000 embert érint, botrány van, Lázár fenyeget, felelősöket keresik
A PROBLÉMA A ROSSZ VÍZZEL MAX 3000 embert, 3 falut érint.

2010-ben 190.000 ember ivott ugyanabban a térségben lajtoskocsiból index.hu/belfold/2010/03/23/vizellatas/

SZÓVAL JÁJ, JÁJ, Orbán elvitte a vizet!

Willkommenskultur 2017.08.04. 20:18:11

@pepin_nymburk: Rákerestem, regeteget javult a helyzet 2010 óta ez nem volt az RTLen de hát a google emléxik a régi cikkekre is: index.hu/belfold/2010/03/23/vizellatas/

Willkommenskultur 2017.08.04. 20:19:29

@pepin_nymburk: De szar 10 milliót adnak a semmiért geci Orbán ekkora egy mocskos ÁLATOT, inkább devizahitelt szeretnénk!

muhaha

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.08.04. 20:25:12

@pepin_nymburk: Én nem várok csodát a csok-tól. De bízom benne, hogy a több támogató tényező együtt (melyeknek egyike csupán a csok) némileg javít majd a demográfiai helyzeten.

Billy Hill 2017.08.04. 20:33:23

@pepin_nymburk: "Miért nem esznek kalácsot?"

Európai téridő 2017.08.04. 20:36:27

@Egéridomár (és a többek): Szájbaszarás volt, van, lesz, nem OV kezdte. De az általa legyőzöttek, a "féltudású magyar elit" "jövőképe" - ha egyáltalán volt nekik ilyenjük -, befuccsolt, az már ki lett próbálva, de nem vált be. Ezért szavaz rá még mindig az általatok "birkának" tartott sokaság.

mobiler 2017.08.05. 12:08:29

@Willkommenskultur: Nos, az a helyzet van, hogy az arzénmentesítés és annak szakszerűtlen elvégezésének eredménye a büdös víz. Amire az ott lakók azt mondták, hogy évtizedekig jó volt, az arzénnal szennyezett. Az arzénmentesítéstől meg ahol én lakok is termálvíz-szerű lett az ivóvíz, nem a legkellemesebb.

Ennek a tetejébe jön a baktériumtenyészet, ami elég durván egészségkárosító. Felnőtt ember többet vesztett, mint ha marad arzénes a víz.

mobiler 2017.08.05. 12:20:47

Az arzénról meg az EU-s határértékről meg azt kell tudni, hogy nem a magyarokra van szabva, csak ránk erőltetik. Az eredeti magyar határérték 50 ug/l volt. Az uniós határérték pedig 10 ug/l. Namost az uniós határérték az a tengeri bigyókat rendszeresen fogyasztó, így táplálékkal is jelentős mennyiségű arzént bevivő országokra van szabva. Azon békési artézi kutak, amelyek tudták tartani az 50 ug/l alatti értéket, már jónak mondhatók, a fellépő egészségkárosodás esélye minimális, kivéve kisbabák esetén. A magyar nem nagyon visz be arzént a vizen kívül normális esetben. Viszont cigarettával tud ártani, mindjárt 100 ug/szál értékkel...

Remélem ebből látszik, hogy a magyar lakosság inkább inná a tisztának és finomnak érződő enyhén arzénes vizet, mint ezt a sárga büdös pancsot. De ugye a migráncskérdésben fontosabb szabadságharcot vívni az EU-val, mint vízkérdésben...

A viszonylag friss cikkeknél, meg ha jól emlékszek több víztisztítóból egy működik, abban is elszaporodott egy baktérium a tesztüzem során, szóval a falvak konkrétan palackos vízen élnek, ezt a híradóban láttam futólag, linkelni, link után ásni értelmes felvevőközönség híján nem fogok.

mobiler 2017.08.05. 12:23:04

Ja és ha valakiben felmerül, hogy miért nem mindjárt 2004-ben tolták be az arzénmentesítést a vízhálózatba: haladékot kapott az ország. 2004-ben még csak az élelmiszeriparban kellett biztosítani az arzénmentességet.

Alick 2017.08.07. 11:37:33

Vicces ez a lista - mintha sárkányfej szépségversenyt tartanánk, holott mindegyik ugyanahhoz a törzshöz kapcsolódik... :)
süti beállítások módosítása