Cawthorne

Alec szerint a világ

Cawthorne újratöltve

2017. június 27. 23:33 - Alec Cawthorne

Sziasztok, Alec Cawthorne vagyok, az Amerikai Plán alapítója és hajdani szerzője, valamint a Reakciós reflexiók  "vendégművésze". Új bloggal jelentkezem, melynek már címe is sugallja koncepcióját. Ezen a felületen nem filmeket fogok elemezni, és nem is "pusztán" aktuálpolitikai-közéleti vagy stíluskérdéseket boncolgatok, hanem sokkal szélesebb mozdulattal merítek a témák tárházából. Azaz a nemes egyszerűséggel csak "Cawthorne"-nak keresztelt - hamarosan startoló - blogom középpontjában a világról vallott gondolataim állnak majd. Nem lesznek terjedelmi és tematikus korlátok: mindenről írni szándékozom, amely épp szikrát gyújt az elmémben, foglalkoztat, felcsigáz, dühít vagy épp inspirál. Már az Amerikai Plán szerkesztésekor sokan szememre vetették, hogy néha elkalandozom és egy-egy eszmefuttatásom alkalmával a politika, a direkt társadalomkritika vagy épp egyéb közéleti témák határvidékére sodródom. Jómagam is éreztem, hogy olykor megszalad a tollam, és erősen feszegetem az adott téma kereteit. Természetesen ezen a blogon is lesz szó filmekről, ám egyáltalán nem garantálom, hogy a mozi világa prioritást élvez majd a közéleti, politikai, általános társadalmi, stílus- és életmódbeli, kulturális és közgondolkodással összefüggő kérdéseket fejtegető posztok "rovására". Azaz nincsenek drákói szigorral előre megszabott-megszerkesztett arányok: annyit és arról beszélünk majd, amennyit és amiről jónak látjuk.

Igen, nem véletlenül használtam többesszámot. Feltett szándékom ugyanis, hogy visszacsábítsam a Cawthorne blogra az Amerikai Plán és a Reakciós reflexiók alapembereit: Tenebrát, Fourey-t, Lord Meldrumot és a többieket. Csak remélhetem, hogy eleget tesznek majd meghívásomnak, ha csupán egy-egy "cameo" erejéig is. Nemcsak azért, mert továbbra is adok e szerzők véleményére, hanem azért is, mert hangsúlyozni szándékozom, hogy címe ellenére a Cawthorne nem "egyszereplős" blog lesz; továbbra is szentül hiszek a véleménypluralizmusban és abban, hogy inspiratív és hasznos, ha eltérő habitusú, világnézetű tollforgatók osztoznak egyazon felületen. Harmadrészt pedig e kiváló kollégák (remélt) megnyerésével is azt szeretném egyértelműsíteni, hogy a Cawthorne az Amerikai Plán szinte egyenesági folytatásának tekinthető, leszámítva persze az alaptematikát érintő jelentékeny változást. Filmnyelven szólva, a Cawthorne egy "sequel", amelyből megtudhatjátok, hogy az Amerikai Plán csapata miként vélekedik az élet filmszínházak kapuin kívüli jelenségeiről.  Változatlan lesz viszont a szerző(k) személye, és - nagyon reméljük - a minőség is.

Üdvözlet mindenkinek!

A.C.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cawthorne.blog.hu/api/trackback/id/tr7412624829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása